Εκδηλώσεις

Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Παχυσαρκίας ? «Είμαστε ό,τι Τρώμε»

24 Οκτωβρίου 2014
Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά της Παχυσαρκίας και μετά από σχετική εγκύκλιο του Υπ. Παιδείας για τη διεξαγωγή ενημερωτικών δράσεων στα σχολεία όλης της χώρας, το Γυμνάσιο Αυλωναρίου αφιέρωσε ένα δίωρο από την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου στο θέμα της Ημέρας. Η ενημέρωση κινήθηκε στη βάση του θεματικού άξονα: «Είμαστε ό,τι Τρώμε»,  και σκοπό είχε τη διαδραστική πληροφόρηση των μαθητών σε θέματα υγείας και διατροφικών συνηθειών.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα είχε ως εξής:
Η ιατρός του Κέντρου Υγείας Αλιβερίου κ. Δανάη Δρακοπούλου, ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του σχολείου και ενημέρωσε όλους μαζί του μαθητές για τις αρνητικές επιπτώσεις της παχυσαρκίας στην υγεία των εφήβων.
Στη συνέχεια, η ψυχολόγος κ. Φωτεινή Κόλλια, μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, συζήτησε με κάθε τάξη ξεχωριστά για τη σωστή διατροφή και τις πιθανές διαταραχές.

Δράσεις όπως η παραπάνω εντάσσονται στο πλαίσιο το «Κοινωνικού Σχολείου», μια πρωτοβουλία του Υπ. Παιδείας που τέθηκε σε εφαρμογή φέτος. Σκοπός του Κοινωνικού Σχολείου είναι η υιοθέτηση ενός υγιέστερου τρόπου διαβίωσης των μαθητών όπως επίσης η αλλαγή στάσης και συμπεριφοράς τους σε βασικά θέματα πρόληψης και προαγωγής της υγείας τους. Ειδικότερα, οι δράσεις  και τα προγράμματα που θα υλοποιηθούν και στους δέκα άξονες είναι: άθληση, διατροφή, ναρκωτικά, κάπνισμα & αλκοόλ, σεξουαλική αγωγή, μολυσματικές ασθένειες, ρατσισμός, χουλιγκανισμός, αισθητική, ολυμπισμός.

Κλείνοντας, αυτό που κράτησαν οι μαθητές συνοψίζεται στα λόγια του ιατρού-βιολόγου Αλεξίς Καρέλ (Alexis Karrel) που τιμήθηκε με το Βραβείο Νόμπελ Ιατρικής το 1912: «Είμαστε ό,τι τρώμε. Και αυτό που τρώμε καθορίζει τις σκέψεις, τη ζωή μας, το παρόν, το μέλλον και το πεπρωμένο μας?!»

Αξιολόγηση

Εμφάνιση Αποτελεσμάτων