Εκδηλώσεις

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού ? Όλοι Διαφορετικοί, Όλοι Ίσοι

07 Οκτωβρίου 2014

Με αφορμή την καθιέρωση της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, με θεματικό άξονα: «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα: όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι», το Γυμνάσιο Αυλωναρίου αφιέρωσε τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου σε δράσεις που σκοπό είχαν την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την ενίσχυση της δημιουργικότητας των μαθητών.

Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας για την προώθηση του «Κοινωνικού Σχολείου», αρχικά διαβάστηκε στους μαθητές το μήνυμα του Υφυπουργού Παιδείας κ. Αλ. Δερμεντζόπουλου για το νόημα της φετινής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού και στη συνέχεια το πρόγραμμα είχε ως εξής:

- Κατά το πρώτο δίωρο, προβλήθηκαν δέκα βίντεο διάρκειας 02:00-10:00 λεπτών που επιλέχθηκαν από την κ. Ρ. Κεχρή και παρουσιάστηκαν με διαδραστικό τρόπο από το φιλόλογο κ. Στ. Κουρούπη, ο οποίος ενδιάμεσα στις προβολές συζητούσε με τους μαθητές για τα θέματα που θίγονταν όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι προκαταλήψεις, η μετανάστευση, τα στερεότυπα, ο ενεργός πολίτης και ο ρόλος της παιδείας.

- Στη συνέχεια, κάθε τμήμα κατέλαβε μέρος των διαδρόμων του σχολείου και με την καθοδήγηση-επίβλεψη της καθηγήτριας καλλιτεχνικών κ. Ελ. Τρίγκατζη, δημιούργησε το δικό του μεγάλο πόστερ για την εξάλειψη των διακρίσεων λόγω φυλής, θρησκείας, φυσικής κατάστασης κτλ και για τον εορτασμό της ημέρας με το σύνθημα «Διαφορετικότητα ? Σεβασμός ? Αποδοχή».

- Όταν οι μαθητές επέστρεψαν στην αίθουσα της εκδήλωσης, η φιλόλογος κ. Κλ. Χρυσανθοπούλου προέβαλε τις σχετικές διαφάνειες που είχε προετοιμάσει - σε συνεργασία με την κ. Ελένη Κάραλη - και μέσα από τη συζήτηση απεδείχθη ότι η Φύση δεν κάνει διακρίσεις ανάμεσα στους ανθρώπους όπως επίσης αναδείχθηκε ο ρόλος του αθλητισμού στην εξάλειψη των διακρίσεων.

- Η Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού έκλεισε με αγώνες μπάσκετ και βόλεϊ που διοργάνωσε ο γυμναστής του σχολείου κ. Γ. Ποντίκης και συμμετείχαν, με συχνές αλλαγές, σχεδόν όλοι οι μαθητές του σχολείου.

Και φυσικά όλα αυτά έγιναν με τη συμμετοχή και την υποστήριξη όλων των εκπαιδευτικών του σχολείου που συνέβαλαν ο καθένας με το δικό του τρόπο στον επιτυχημένο εορτασμό της Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2014.

Το τέλος της Ημέρας βρήκε τους μαθητές αλλά και τους εκπαιδευτικούς πιο συνειδητοποιημένους σε θέματα αποδοχής της διαφορετικότητας και ίσως αξίζει να μεταφερθεί επακριβώς μια από τις εκτιμήσεις που ακούστηκε «?όλο αυτό μας έκανε λίγο καλύτερους ανθρώπους?».

Αξιολόγηση

Εμφάνιση Αποτελεσμάτων